Български English
Направи запитване Обади се сега

Статии

Ключови думи в Google Ads Search 3 ключови съвета

Март 03, 2020
Ключови думи в Google Ads
Ще отговорим на често задаваните въпроси: С колко ключови думи да започнем? Кои ключови думи да изберем? Днес ще споделим с вас три основни съвета при избора на ключови думи в Google Ads Search. Запознайте се с трите ключови съвета и вижте всички подробности във видеото по-долу.

 

Използвайте два отделни списъка - полезни ключови думи и отрицателни.

След като сте натрупали идеи за ключови думи е важно да прецените кои са най-подходящи за вашата дейност и кои са категорично неподходящи. Ако до момента не сте правили предварително проучване за ключови думи не пропускайте  От къде да започнем с Google Ads


Изберете по-ясни и конкретни фрази, като избягвате думи с общ смисъл.

Конкретните думи най-често са фрази от над две думи, думите с общ смисъл най-често са съставени от една дума. Пример: думата климатик е с общ смисъл, защото не са ясни много детайли като:

  • нов или употребяван
  • за дома, за офиса
  • за автомобил, за бус, за камион
  • производител и модел
  • покупка, ремонт или поддръжка
  • и т.н.


Не изпозлвайте тип на съвпадение "общо" (broad).

В никакъв случай не използвайте настройка за съвпадение от общ тип (broad). Ако например предлагате 2 основни марки климатици и използвате думата климатик с общ (broad) тип на съвпадение, то със сигурност ще привлечете голям брой посетители, но много от тях няма търсят предлаганите от вас модели. Гарантирано ще има посещения от потребители, които търсят обяви за употребявани стоки, различни модели и марки, предназначения, класове, търговски вериги и т.н. - това не води до висока възвращаемост на инвестициите за реклама.

Ако се възползвате от трите ключови съвета със сигурност ще подобрите качеството на вашия трафик и ще изключите цял куп неподходящи търсения.

Не пропускайте още по темата:

Как се настройват кампании в Google Ads Search
Рекламни групи в Google Ads Search 2 или 200
Как се правят текстови реклами за Google Ads
Отчети в Google Ads Топ 3
Индивидуално Google Ads Обучение

 
Благодарим ви за вниманието. Не пропускайте нашите безплатни видео обучения като се абонирте за нашия YouTube канал.

Автор: Христо Митков