Български English
Направи запитване Обади се сега

Статии

Рекламни групи в Google. 2 или 200?

Март 01, 2020
Рекламни групи в Google. 2 или 200?
Един от най-често задаваните въпроси е "Колко рекламни групи да добавя в рекламната кампания? Две или двеста? Отговорът е: - Ако имате списък с 200 ключови думи е необходимо да създадете 200 рекламни групи. (Ако не ви се чете вижте в видеото в края на статията.)

Вероятно този отговор ви звучи малко шокиращо, защото от Google казват, че е достатъчно да направим по една рекламна група за всеки раздел от нашия уеб сайт и така да разпределим всички ключови думи. Ще откриете и допълнителни насоки за разпределятне по 10-20 думи в група. За съжаление при растящо търсене и активна конкуренция, това не е достатъчно ефективно.

Представете си, че предлагате услуга, която се търси в Google с над 200 думи и фрази. Много често всички 200 думи се поставят в една рекламна група и всичките 200 думи се комбинират с два-три рекламни текста. На практика при търсене с въпросните 200 думи ще се показват рекламни текстове, които нямат добро съответствие, не са релевантни. Дори да сме избрали най-подходящите думи подобна структура на рекламните групи няма как да направи рекламите ви по-ефективни. 

Нашата препоръка е да се направи максимален брой рекламен групи с минмален брой ключови думи. Буквално 200 реклани групи с по една-две ключови думи. Така ще получите:
  1. По-добро управление на бюджета и наддаването за първи позиции
  2. Ясни и конкретни реклами за всяка ключова дума

Не пропускайте още по темата:

От къде да започнем с Google Ads
Как се настройват кампании в Google Ads Search
Как се правят текстови реклами за Google Ads
Отчети в Google Ads Топ 3
Индивидуално Google Ads Обучение
 

Благодарим ви за вниманието. Не пропускайте нашите безплатни видео обучения като се абонирте за нашия YouTube канал.

Автор: Христо Митков