Български English
Направи запитване Обади се сега

Статии

Discovery Carousel Ads Важно!

Ноем. 29, 2020
Carousel Ads

Google Carousel Ads

Discovery Carousel Ads са най-новите реклами в Youtube (Gmail и GDN). Този рекламен формат не е новост в дигиталните среди и е утвърден в социалните мрежи като въртележка (carousel). С този съвременен формат Google Ads ви дава възможност да достигнете до вашия идеален потребител с комбинация от модерна автоматизация и оригинално визуално присъствие. За разлика от обичайните статични банери Carousel Ads са интерактивни и се отличават с висок CTR и ниски цени на клик.


За кого са подходящи Discovery Ads кампаниите?

Discovery Carousel Ads са подходящи, както за установени онлайн бизнеси, така и за организации, които правят първите си стъпки към популяризирането на своите име, услуга или продукт. Форматът с поредица висококачествени изображения (cards) ви позволява да покажете серия продукти или да “разкажете” кратка история по особено оригинален начин. На практика това е реклама за всеки, който търси изгодна възможност за достигане до нови клиенти.

 

Какво трябва да знаете преди създаването на Discovery кампания?

Важно е да подготвите висококачествени изображения за да се създаде дизайн, който да отговори на всички изисквания на Google. Желателно е да се обърнете към графичен дизайнер и да го запознаете с всички детайли. Ето няколко важни насоки, които ще ви спестят време и главоболия:

  • Използвайте изображения с висока резолюция

  • Използвайте изображения с добре центриран обект с качествено осветление

  • Използвайте силен визуален контраст, дълбочина и ярки цветове

  • Използвайте изчистен фон

  • Използвайте минимално количество текст

  • Запознайте се внимателно с техническите изисквания

 

Технически характеристики и изисквания за Discovery Carousel Ad

 

 
 

Заглавие

Заглавието заема първата линия на вашата реклама и има ограничение до 40 символа.

Описание

Описанието е добавка към заглавието и подканва хората към действие. Ограничението е до 90 символа. Заглавието е едно за всички изображения и е важно да е съобразено с тях.

Изображения за карти

(мин. 2, макс.10)

Допустими са единствено изображения със съотношение 1.91:1 и квадратни 1:1. Всички изображения в картите трябва да са с еднакво съотношение. Пример: 1200x628, 960x1200, 1200x1200

Име на бизнеса

За всяка реклама се допуска едно име с ограничение до 25 символа.

Лого

Препоръчителния размер е 1200 × 1200, но може да се използва и малко лого с размер с 128 × 128. Желателно е логото да бъде центрирано и да е с равен фон. Добре е да се съобрази с изображенията, заглавията и описанията. 5MB максимален размер на файла

Final URL

Целевата страница, която ще се зареди при клик върху рекламата

Mobile URL

Целевата страница, която ще се зареди след клик върху рекламата от мобилно устройство

Текст Call-to-Action

От падащо меню се избират готови варианти. Ако се избере “Автоматично”, Google автоматично ще избере най-ефективния текст

Източник: Google Support - Carousel Discovery ads


Цена за Discovery Carousel Ad

Месечния бюджет се определя индивидуално според вашите бизнес цели и се съобразява с географските райони, в които ще се показват вашите реклами. Ако имате нужда от допълнителна информация относно планирането и очакваните цени на клик се свържете с нас за консултация.

Автор: Христо Митков

Вижте още по темите: