Статии

Търсите ли готово решение за онлайн търговия с детски стоки?
Търсите ли готово решение за онлайн търговия с детски стоки?
04.12.2013 г.
DetskiOnlineMagazin.com e паралелен проект на Импулс Медия, който е изцяло финансиран и управляван от фирмата. Идеята за създаването на този магазин се роди от 1) събрани данни за търсенето и предлагането на детски стоки в интернет, 2) мненията на няколко търговци и дистрибутори с различен опит в бранша

Натрупания опит в създаването и популяризирането на интернет магазини ни даде увереност и сигурност в това, че спокойно можем да разработим собствен магазин и да го развием с помоща на опитен партньор от бранша. Речено-сторено! Създадохме партньорство с фирма-дистрибутор на детски стоки, с която заедно избрахме производители/вносители на стоки с ясен европейски произход и сертификати; добри гаранционни условия; селектирахме продуктите според техните качества цена и предлагане на пазара; създадохме уникално съдържание за всеки един продукт – видео, текст, снимки и т.н…накратко постарахме се да отличим магазина, с добра визия, качествени стоки с описание, професионално обслужване на клиентите, добри условия и преференции.

Магазина стартира официално със скромна рекламна кампания през октомври 2012г (1600лв), като за около три месеца успяхме да реализираме над 100 продажби, оборот над 5000лв (50лв - средна поръчка), като най-високата поръчка е на стойност 319 лв. Бюджета беше разпределен основно за Google AdWords и малка част за различни директории, статии, социални мрежи и обяви. Логичното продължение на нещата беше да се създават нови промоции, да предлагаме нови продукти и да влагаме печалбата за реклама преди важни дати, като любимия празник на всички деца 1 юни, първия учебен ден и т.н.

От началото на 2013г. магазина не се рекламира, а от няколко месеца е обявен за продан, главно заради партньора ни (вече бивш). Няма да навлизаме в подробности и няма да напишем името му за да бъдем максимално коректни. Накратко бившият ни партньор насочи вниманието си към други дейности и спря да изпълнява коректно задълженията си към магазина – наложи се да вършим и неговата работа въпреки, натовареността от основната ни дейност, като агенция. В крайна сметка се разделихме  по взаимно съгласие въпреки, че имахме сериозно основание да се обърнем към съд.

Трудно взехме решението да обявим магазина за продан, не само, защото вложихме творчество, много часове труд и парични средства, но и заради доволните клиенти, които обслужихме. Основната дейност на Импулс Медия не ни позволява самостоятелно да развиваме магазина и смятаме, че е много по-рационално да го продадем на фирма, която е в бранша с детските стоки и може да извлече максимума от това, което е направено до момента и да използва целия потенциал на магазина.

Ако желаете да видите технически характеристики на магазина изтеглете файла по-долу. За повече информация пишете на office@impulsemedia.eu.

Автор: Христо Митков