Български English
Направи запитване Обади се сега

Реклама в Google Ads

Време е да спрете със скъпите експерименти!


Фазата с експериментите може да продължи до безкрай, но бизнесът Ви има нужда от продажби днес, сега... Високата възвращаемост от рекламата в Google Ads е постижима, но изисква опит и постоянство. Именно по тази причина е важно да прилагате добрите практики и да избягвате скъпите грешки.

От 2013г. Импулс Медиа е официален Google Partner с над 500 успешни рекламни кампании в страната и чужбина. Към момента сме обучили над 2200 души. Непрекъснато провеждаме професионални Google обучения за организации като:
 • SoftUni
 • IBS (МВБУ)
 • Web Seminari
 • Humancosulting
 • И други
90% от нашите клиенти са изпробвали рекламата в Google Ads самостоятелно, с агенция или "с един човек". Рано или късно всички осъзнават, че този вид реклама работи отлично единствено ако се планира и управлява отлично. Позволете ни да Ви спестим време и пари като се погрижим за Вашата ефективна реклама. С нашите професионални услуги Вие получавате:
 • Спокойствие и повече свободно време
 • По-ниски разходи за топ позиции
 • Повече конверсии (продажби, запитвания)
 • Актуална информация за всички новости в Google Ads
 • Обучение в процеса на работа
Предлагаме Ви 3-месечен тестов период без дългосрочен договор. Обадете се на 0878878986 или попълнете форма.

Някои от нашите клиенти

Цени за реклама в Google Ads

Това са нашите месечни пакети за реклама в Google Ads Search за кампании на български език. Прозрачността е сред нашите водещи приоритети и при нас винаги е ясно каква е сумата за рекламен бюджет + съответната такса за управление. За повече информация относно бюджетите и таксите се свържете с нас на 0878878986 или вижте информацията по-долу.

 

google ads пакет 1000 google ads пакет 2000 google ads пакет 3000


Важно! Според актуални данни на Google средното време от информирането до вземането на решение за покупка трае средно около 3 седмици т.е. посетителите рядко правят импулсивни покупки и преди да направят поръчка или запитване се връщат в сайта Ви няколко пъти. При онлайн магазините се правят средно 7-8 посещения преди завършването на поръчката. За да е максимално ефективна Вашата Google реклама Ви препоръчваме продължителността на кампанията да е минимум 3 месеца

Важно! Имайте предвид, че Google е юридическо лице извън България и преди да уреждате плащания с компанията е добре да се консултирате с Вашия счетоводител.

​Какво е Google Ads? Как ще развием Вашия бизнес?

Google Ads е рекламен продукт на Google (Гугъл), който Ви позволява да се рекламирате в топ позициите и лесно да достигате до Вашите потенциални клиенти. С рекламата в Google Ads можете да заемете първа позиция буквално за броени минути, без ограничения в броя на ключовите думи или на рекламните послания. Може да рекламирате локално или глобално, 24 часа в денонощието или само в работно време. Платформата е много гъвкава и може да рекламирате с удобен за Вас бюджет. Основното предимство е, че Вашите реклами се показват единствено на хора, които търсят Вашите продукти и услуги. Заплаща се единствено при посещение във Вашия сайт т.е. само за резултат. Този тип реклама е известен като плати-за-клик или pay-per-click.

Добри практики в Google рекламата

Преди да се обърнете към агенция за Google реклама си задайте следния въпрос “Какви резултати очаквам от рекламата в Google Ads?“ Отговорът най-често засяга Вашите бизнес цели и за да има измеримост се определят конкретни реализации (конверсии) като:
 • Онлайн продажби
 • Запитвания от форма или имейл
 • Запитвания по телефон
 • Абонаменти
С ясно дефинирани реализации ще можете по-лесно да изчислите възвращаемостта от инвестицията за реклама. За целта е необходимо конверсиите да се настроят предварително. 

Тествайте скоростта на Вашия сайт. Google винаги "възнаграждава" по-бързите сайтове, като ги класира по-напред на по-ниска цена.

Кой е моя идеален клиент? Как търси моите услуги/продукти? Поставете се на мястото на Вашите клиенти.

Обърнете внимание на съдържанието във Вашите целеви страници - заглавия, подзаглавия, описания, снимки, видеоклипове, навигация. Класирането в Google води до посещения от заинтересовани хора, но продажбата се случва във Вашия сайт, в целевата страница. Опишете дейността си и продуктите си по най-добрия начин. Осигурете достатъчно решения и ползи за Вашите клиенти. 

Покажете доказателства. 
Може да разкажете най-добрата история и да дадете най-доброто обещание, но е важно да докажете, че всичко, което твърдите е вярно. 

Професионална реклама в Google Ads

Рекламата в Google е успешна и ефективна главно заради трите неуспорими "R":
 1. Reach (Обхват) - Има широк обхват, който Ви позволява лесно да достигнете всяка една държава, град или район, на избран от вас език.
 2. Relevance (Уместност) - Услугите и продуктите, които предлагате се показват само на хора, които ги търсят т.е. търсенето и прелгането съвпадат и са уместни
 3. ROI - Висока възвращаемост на инвестициите, защото рекламите Ви се показват само на потенциални клиенти, които търсят информация за Вашата дейност и са готови да направят поръчка.
Google Ads Ви дава възможност свободно да определяте Вашия бюджет и да го разпределяте според Вашите желания и възможности. Всички данни за посещенията и потребителското поведение се събират от Google Analytics, а реализациите се записват с Conversion Tracking. С Google Ads топ позициите се заемат буквално за мунути, без значение от държавата, езика, броя ключови думи и реклами.

След като бизнесът Ви посрещне първите посетители от Google, обичайно се пораждат редица въпроси като:
 • Този бюджет достатъчен ли е?
 • Тези цени на клик не са ли прекалено високи?
 • Да приема ли препоръките на Google?
 • Рекламите ми защо са с ниска оценка?
 • Да променя ли стратегията за наддаване?
 • Рекламите ми къде точно се показват?
 • Какво означава CTR?
 • Какво е Conversion Rate?
 • Как се представям спрямо конкуренцията?
Всички тези въпроси изискват добро разбиране на платформата и всички метрики в нея. Съществува голяма заблуда по отношение на рекламата в Google Ads и много хора смятат, че има еднократно усилие при стартирането на рекламата и след това всичко се управлява от Google. (Успех!) Оптимизацията е непрекъснат процес, който засяга всяко ниво в Google Ads профила. Необходим е непрекъснат мониторинг като се спазва график за проверка и се правят промени на всички нива в профила. След прилагането на промените се следи за това дали са довели до подобрение или не. Ако не знаете какво точно правите бюджета ще се изпари и рекламата безславно ще изчезне от класирането на Google.

Въпрос на време е да осъзнаете, че е много по-бързо, по-изгодно и по-лесно да се работи с професионална агенция за реклама в Google Ads. След намесата на експертите много често с един и същ рекламен бюджет се постига ръст в конверсиите в пъти. Това означава повече продажби срещу по-малко усилия и главоболия.

Свържете се с нас на 0878878986 или попълнете подробна форма.

Как постигаме по-високи резултати с Google Ads?

Импулс Медиа Ви предлага богат пакет от услуги, които гарантират успеха на Вашата рекламна кампания. Успешното управление в Google Ads изисква известен опит и знания освен в областта на интернет маркетинга и рекламата, но в рекламирането тип "плати при клик" (PPC). Наемането на професионална рекламна агенция има ред предимства:
 • Стратегия - избора на стратегия за наддаване и всички останали настройки са ключови за успеха на кампаниите.
 • Мениджмънт - правилният мениджмънт подобрява значително цените на клик, обема на реализациите, позициите на рекламните послания и . 
 • Обратна връзка - за постигането на оптимални резултати, отговарящи на Вашите очаквания е важно да поддържаме връзка.
 • По-ниски разходи за реклама - рекламирането в сектори с голяма конкуренция често изисква много средства. В нашата практика използваме най-новите техники и методи, с които постигаме висока възвращаемост на инвестициите, независимо от размера на бюджета Ви. Нашият екип следи за нововъведенията в световната практика за да може да ги адаптира и прилага на българския пазар. 
 • Специално пригодени кампании – екипът ни от сертифицирани специалисти настройва и съобразява Вашата кампания с най-новите тенденции в онлайн рекламата и Google.
 • Правилна структура – тя ще помогне да подобрите качествения рейтинг и класирането на Вашите реклами. Класирането на топ позиции ще бъде на по-ниски цени.
 • Правилен подбор на ключови думи –  Точният избор помага не само за поддържането на ниски разходи, но и за достигането до клиентите, които са много заинтересовани от продуктите и услугите, които предлагате. Винаги включваме и негативни думи, с които филтрираме неподходящите търсения.
 • Ефективни рекламни послания – Разликата между професионално направените реклами и всички останали е „от земята до небето”. Професионално направените реклами са от съществено значение за успеха на кампанията и за цената, която плащате. Нашите реклами са ясни, конкретни и ефективни т.е. съвпадат с търсенето, отличават се и привличат вниманието на потребителите.
 • Активно управление на наддаванията – наблюдаваме и оптимизираме цените на кликовете ежедневно, за да бъдете винаги пред конкуренцията и в крак с динамиката на пазара.
 • Имате възможността да следите за всички резултати - ще Ви предоставим инструменти/приложения, с чиято помощ ще следите за това колко от хората, които кликат върху Вашите реклами правят запитване, обаждане, поръчка или посещават страницата с контакти. С Google Analytics ще получите ценна информация за това, какво е потребителското поведение и ще Ви предложим решения базирани на реални данни.
 • Редовни отчети – държим Ви в течение какво се случва с кампанията Ви с отчети, съдържащи данни и резултати, които сме постигнали в процеса на работа.
 • Безплатни съвети – предлагаме информация и съвети за подобряване на възвръщаемостта на инвестицията Ви.

За повече информация  0878 878 986 или попълнете  форма.

Допълнителни възможности за реклама в Google Ads

Платформата за платена реклама в Google е гъвкава и позволява да се рекламира и извън търсачката. За разлика от търсачката партньорската мрежа на Google (GDN) Ви позволява да рекламирате с всички рекламни формати:
 • Текстови реклами
 • Изображения
 • Видео
 • Мобилни приложения
Насочването на рекламните послания е много гъвкаво и има 6 варианта, които можете да комбинирате свободно:
 • Демографски признаци (demographics) – възраст, пол, семейно положение
 • Интереси (interests) – над 30 основни интереси свързани с ежедневните дейности на всеки то нас
 • Ремаркетинг (remarketing) – списъци с хора, които са посещавали вашия сайт или са взаимодействали с ваши реклами и видеоклипове.
 • Разположения (placements) – отделни сайтове по ваш избор
 • Теми (topics) – писахме за тях в началото на статията. Това са категории, които са подредени според съдържанието в отделните сайтове. 
 • Аудитории по поръчка (custom audiences)
 
Свържете се с нас на 0878 878 986

Инструменти в Google Ads – Keyword planner, Display planner

Направете предварително проучване за търсенето и предлагането в Google. Попълнете всички полета и търсете на български и английски език – кирилица и латиница. Прегледайте резултатите и свалете данните в Excel.

Препоръка: За допълнително улеснение обработвайте данните в Excel. Създайте отделни колони с думи според важността им за Вашия бизнес. 

Как се планира бюджет за реклама в Google AdWords?

Бюджетът за Google Ads зависи от три основни фактора:
 • Търсене в Google
 • Конкуренция и средни цени на клик
 • Очаквани резултати
Пример: Минимален бюджет при реклама на „корейска козметика за лице“: След предварителните проучвания са събрани 160 думи, които са разделени в два отделни списъка:
 • Думи с по-общо значение, като „козметика“, „козметика за лице“, „натурална козметика“ и др. Обичайно подобни думи са с по-голямо търсене (общо 15 000 на месец), по-висока конкуренция и цени на клик между 0,40лв-0,50лв.
 • Думи, които са по-конкретни и по-близки до продукта, който предлагаме: „лечебна козметика“, „корейска козметика за лице“, „крем за лице от охлюв“, „козметика от зелен охлюв“ и др. Поради спецификата на продукта думите са с по-ниско търсене (общо 5000 на месец), по-ниска конкуренция и цена на клик между 0,20лв-0,30лв.

Препоръка: Минималния брой посещения за един месец трябва да е над 1000. При 1000 посещения ще се ориентирате кои думи са по-ефективни и кои водят до реализации. При по-малък брой посещения има риск да не получите достатъчно запитвания и заявки.
В конкретния пример минималния бюджет може да се определи според избора на думи:

Вариант 1: Една кампания - главно с конкретни думи. При цена на клик 0,25лв, за постигането на 1000 посещения са необходими минимум 250лв на месец

Вариант 2: Комбинирано – две паралелни кампании с общи и с конкретни думи. При средни цени на клик 0,25лв и 0,45лв, за 1000 посещения, минималният месечен бюджет ще бъде 350лв. При този вариант е важно да се следи за реализациите при отделните кампании и да се преразпределя бюджет за по-изгодните думи.
В гореописаните цени за реклама в Google AdWords, сме описали, защо е важно да планирате рекламните кампании с продължителност поне 3 месеца.  

​Настройка на кампании в Google Ads

От гледна точка на ефективността е препоръчително да създавате отделни кампании за отделните реклами в Google Ads. Според вида на рекламните послания (текст, банер, видео, приложение) всяка кампания е желателно да бъде в различна мрежа. Ако рекламирате в търсачката по-добре изберете само „Search Network”, без “ Display”. По-практично и ефективно е да създадете отделна кампания с различи настройки и бюджет за „Display Network“.


Препоръка: Търсачката е доказан източник на нови клиенти, но винаги можете да получите по-широк обхват с банер реклама в GDN. Отделно има варианти за увеличаване на повторни поръчки с различни ремаркетинг кампании.
 

Географско насочване и активно наддаване в Google Ads

Географското таргетиране в Google Ads е гъвкаво и има възможност за активно управление на наддаванията (Active bid adjustments).

Пример: Ако рекламирате в цялата страна, но София и Пловдив са с по-висок приоритет може да се направи настройка за по-висока стойност за наддаване (+30%) за град или за отделен район. В по-малките градове търсенето и конкуренцията са по-ниски и може да се въведе по-ниска стойност за наддаване (-20%)

Препоръка: Ако рекламирате само в един град добавете всички останали градове в списъка за изключване.

Настройка на езици в Google Ads

Ако рекламирате на територията на страната изберете поне български и английски език. Често потребителите забравят или нямат възможност да променят клавиатурата и правят търсения на български с изписване на латиница. Това са потенциални клиенти, които не са за изпускане.

График на показване на рекламите в Google Ads

потвърждава. Ако работите с минимален бюджет и обслужвате клиенти в рамките на 8 часа не е нужно да разпределяте бюджет за останалите 16 часа. Отделно графиците имат опция за активно наддаване и може да се правят настройки (bid adjustment) за по-активно наддаване в точно определено време.

Препоръка: Ако работите с ограничен бюджет рекламирайте само през работни дни, в рамките на Вашето работно време.  

Изключване на IP адреси в Google Ads

В отделни браншове конкуренцията е много висока и често се натрупват невалидни кликове. Въпреки, че Google възтановява сумата от невалидните кликове се губят потенциални клиенти, особено в браншовете с аварийни услуги, като вик ремонти, ключарски услуги и др. Google предлага решение на този проблем с добавяне на списък с IP адреси, на които да не се показват реклами.

Препоръка: Периодично събирайте данни за всички IP адреси от Вашия хостинг доставчик и ги добавяйте в списъка за изключване. Внимавайте при избора на адреси. 

Разширения на рекламите в Google AdWords (ad extensions)

Кампаниите в Google Adwords имат няколко вида разширения и почти всички са активни за България. Разширенията гарантирано подобряват ефективността на рекламните послания и дават предимство пред Вашите конкуренти.

Препоръка: Добавете всички налични разширения с настройка за мобилни устройства. Това е задължително за телефонните номера (call extensions). Тази настройка ще позволи на потребителите да се свържат с Вас директно, без посещение в сайта.

Рекламни групи и ключови думи в Google Ads

Успехът в Google Ads в голяма степен зависи от настройките и структурата на Вашите кампании. В нашата дългогодишна практика са проведени куп експериментални кампании с различни настройки. Резултатите ни подсказват, че може да се работи с различни методи за групиране на думите - не само по препоръките на Google. Дълго време работехме по метода SKAG (single keyword in ad group) като създавахме рекламна група за всяка отделна ключова дума. Във всяка рекламна група добавяхме кл дума с различен тип на съвпадение [exact] и “phrase”. По този начин получаваме по-добър контрол върху показването на рекламите и наддаването. 

Към момента непрекъснато изпробваме и прилагаме методи, които постигат висока оценка на рекламите и висок качествен рейтинг.

Реклами и настройка на реклами в Google AdWords

Времето, опитът и прилагането на новостите в Google AdWords определят кои реклами са ефективни и кои са по-малко ефективни. Рекламните формати в Google се променят непрекъснато, заради развиващите се AI и ML. Автоматизацията става все по-усъвършенствана и показва все по-релевантни реклами. Нашата задача е да опишем бизнеса по най-добрия начин, да покажем ползите за клиента и да създадем богато разбообразие от заглавия и описания + допълнителните динамични варианти.

Препоръка: Извън техническите детайли в Google AdWords е добре да знаете Как се създава рекламен текст, който продава.

За повече информация се свържете с нас. 

Полезни статии за реклама в Google Ads