Български English
Направи запитване

Реклама в Google Ads

реклама в google ads search


В таблицата по-долу са описани стандартни цени на пакети за реклама в Google Ads за период от един месец. За повече информация, относно кампаниите и бюджетите вижте материалите след таблицата или вижте актуалната ни промоция.

 

google ads пакет 600  google ads пакет 1000  google ads пакет 200


Свържете се с нас на 0878878986 или попълнете форма за подробна оферта.

Според актуални данни на Google средното време от информирането до вземането на решение за покупка трае около 3 седмици т.е. посетителите рядко правят импулсивни покупки и преди да направят заявка се връщат на сайта Ви няколко пъти. За да е максимално ефективна вашата рекламата Гугъл (Google) препоръчваме продължителността на кампанията Ви да е минимум 3 месец. Разбира се тези данни са обобщени и за всеки отделен бранш времето за заявка варира от една минута до осем седмици.

Важно! Имайте предвид, че Google е юридическо лице извън България и преди да уреждате плащания с компанията е добре да се консултирате с юрист или счетоводител.

​Какво е Google Ads? Как ще развием Вашия бизнес?

Google Ads е рекламен продукт на Google (Гугъл), който Ви позволява да се рекламирате в топ позициите на търсачката и лесно да се свързвате с потенциални клиенти. С професионална реклама в Google AdWords можете да заемете първа позиция за броени минути, без ограничение на думите и рекламните послания.

Високите резултати от рекламата в Ads идват с времето и опита. Именно по тази причина Google препоръчва да работите със сертифицирани специалисти или Google Partners. От 2013г. Импулс Медиа е официален Google Partner, защото отговаря на всички изсквания за професионална реклама в Google и поддържа голям брой успешни рекламни кампании.

Позволете ни да Ви спестим време и пари, като се погрижим за Вашата реклама в Google. С нашите професионални услуги Вие ще получите:
 • Спокойствие и повече свободно време
 • По-ниски разходи за топ позиции
 • Повече запитвания и обаждания
 • Актуална информация за всички новости

Запишете за безплатна консултация на 0878 878 986.

Добри практики в Google Ads рекламата

Стратегия и цели – преди да потърсите агенция за реклама в Google намерете отговор на въпроса “Какви резултати очаквате от рекламата в Google Ads?“ Най-често това са директни обаждания и заявки през Вашия сайт. Ако предлагате услуга и обажданията са основна цел на Вашата рекламна  кампания проверете дали Вашия сайт е Mobile Friendly, дали се зарежда добре на мобилни устройства и дали е удобен. Това е само началото...

Препоръка: Вижте всички материали по-долу. Направете тест на Вашата страница за удобство за мобилни устройства

Професионална реклама в Google Ads

Рекламата в Google е успешна и ефективна главно заради трите неуспорими "R":
1) Reach (Обхват) - Има широк обхват, който Ви позволява лесно да достигнете всяка една държава, град или район, на избран от вас език.
2) Relevance (Уместност) - Услугите и продуктите, които предлагате се показват само на хора, които ги търсят т.е. търсенето и прелгането съвпадат и са уместни
3) ROI - Висока възвращаемост на инвестициите, защото рекламите Ви се показват само на потенциални клиенти, които търсят информация за Вашата дейност и са готови да направят поръчка.

Google Ads Ви дава възможност самостоятелно да определяте своя дневен бюджет и да го разпределяте според Вашите желания и възможности. Всички данни за посещенията и потребителското поведение се събират от Google Analytics, а реализациите се измерват с Conversion Tracking. С Ads топ позициите се заемат буквално за мунути, без значение от държавата, езика, броя думи и фрази, които отговарят на Вашия бизнес.

След като сайта Ви посрещне новите посетители от Adwords кампанията, следва въпроса кои думи са по-ефективни и за кои си струва да се наддава? Някои думи водят до посещения, но не и до реализации и логично следва въпроса кои думи да се сложат на пауза?

Въпрос на време и на опит е да стигнете до заключение, че е много по-изгодно и по-лесно да се работи с професионална агенция за реклама в Google Adwords. Въпреки това ако желаете да навлезете в терминологията на дигиталния маркетинг вижте 33 важни термини и дефиниции в Ads.
 
Видео - възвращаемост на инвестициите от Google Ads

Как постигаме по-високи резултати с Google Ads?

Импулс Медиа Ви предлага богат пакет от услуги, които гарантират успеха на Вашата рекламна кампания. Успешното управление в Google Ads изисква известен опит и знания освен в областта на интернет маркетинга и рекламата, но в рекламирането тип "плати при клик" (PPC). Наемането на професионална рекламна агенция има ред предимства:
 • Мениджмънт - Правилният мениджмънт на всяка кампания подобрява значително обема на реализациите, позициите на рекланите послания и цените на клик. 
 • Обратна връзка - ние знаем, че за постигането на оптимални резултати, отговарящи на Вашите очаквания, е необходим постоянен, двустранен поток от пълна и качествена информация. 
 • По-ниски разходи за реклама - Рекламирането в сектори с голяма конкуренция често изисква много средства. В нашата практика използваме най-новите техники и методи, с които постигаме висока възвращаемост на инвестициите, независимо от размера на бюджета Ви. Нашият екип следи за нововъведенията в световната практика за да може да ги адаптира и прилага на българския пазар. 
 • Специално пригодени кампании – Настройваме Вашите рекламни кампании така, че да достигат само до Вашата аудитория, в избраните от Вас географски области. Екипът от сертифицирани специалисти настройва и съобразява Вашата кампания с най-новите тенденции в онлайн рекламата и Google.
 • Правилна Структура – Тя ще помогне да подобрите качественият рейтинг и класирането на вашите реклами така, че те да бъдат поставени по-високо на страницата с резултатите от търсенето в Google при по-ниска цена на клик.
 • Правилен подбор на ключови думи –  Точният избор помага не само за поддържането на ниски разходи, но и за достигането до клиентите, които са много заинтересовани от продуктите и услугите, които предлагате. Винаги включваме и негативни думи, с които филтрираме неподходящите търсения.
 • Ефективни рекламни послания – Разликата между професионално направените реклами и всички останали е „от земята до небето”. Професионално направените реклами са от съществено значение за успеха на кампанията и за цената, която плащате. Нашите реклами са ясни, конкретни и ефективни т.е. съвпадат с търсенето, отличават се и привличат вниманието на потребителите.
 • Активно управление на наддаванията – Наблюдаваме и оптимизираме цените на кликовете ежедневно, за да бъдете винаги пред конкуренцията и в крак с динамиката на пазара.
 • Имате възможността да следите за всички резултати - Ще Ви предоставим софтуери, с чиято помощ ще следите за това колко от хората, които кликат върху Вашите реклами правят запитване, поръчка или посещават страницата с контакти. С Google Analytics ще получите ценна информация за това, какво е потребителското поведение и ще Ви предложим решения базирани на реални данни.
 • Редовни доклади – Държим Ви в течение какво се случва с кампанията Ви с доклади, подплатени с данни и резултати, които сме постигнали в процеса на работа.
 • Безплатни съвети – Предлагаме информация и съвети за подобряване на възвръщаемостта на инвестицията Ви.
За повече информация наберете 0878 878 986 или попълнете  форма.

Допълнителни възможности за реклама в Ads

Платформата за платена реклама в Google е гъвкава и позволява да се рекламира и извън търсачката. За разлика от търсачката партньорската мрежа на Google (GDN) Ви позволява да рекламирате с всички рекламни формати:
 • Текстови реклами
 • Изображения
 • Видео
 • Мобилни приложения
Насочването на рекламните послания е много гъвкаво и има 6 варианта, които можете да комбинирате свободно:
 • Демографски признаци (demographics) – възраст, пол, семейно положение
 • Интереси (interests) – над 30 основни интереси свързани с ежедневните дейности на всеки то нас
 • Ремаркетинг (remarketing) – списъци с хора, които са посещавали вашия сайт или са взаимодействали с ваши реклами и видеоклипове.
 • Разположения (placements) – отделни сайтове по ваш избор
 • Теми (topics) – писахме за тях в началото на статията. Това са категории, които са подредени според съдържанието в отделните сайтове. 
 • Ключови думи - контекстна реклама
Контекстно насочване на реклами в Google Ads


Свържете се с нас на 0878 878 986

Инструменти в Google Ads – Keyword planner, Display planner

Направете предварително проучване за търсенето и предлагането в Google. Попълнете всички полета и търсете на български и английски език – кирилица и латиница. Прегледайте резултатите и свалете данните в Excel.

Препоръка: За допълнително улеснение обработвайте данните в Excel. Създайте отделни колони с думи според важността им за Вашия бизнес. 

Keyword Planner

Как се планира бюджет за реклама в Google Ads?

Бюджетът за Google Ads зависи от три основни фактора:
 • Търсене в Google
 • Конкуренция и средни цени на клик
 • Очаквани резултати
Пример: Минимален бюджет при реклама на „корейска козметика за лице“: След предварителните проучвания са събрани 160 думи, които са разделени в два отделни списъка:
 • Думи с по-общо значение, като „козметика“, „козметика за лице“, „натурална козметика“ и др. Обичайно подобни думи са с по-голямо търсене (общо 15 000 на месец), по-висока конкуренция и цени на клик между 0,40лв-0,50лв.
 • Думи, които са по-конкретни и по-близки до продукта, който предлагаме: „лечебна козметика“, „корейска козметика за лице“, „крем за лице от охлюв“, „козметика от зелен охлюв“ и др. Поради спецификата на продукта думите са с по-ниско търсене (общо 5000 на месец), по-ниска конкуренция и цена на клик между 0,20лв-0,30лв.

Препоръка: Минималния брой посещения за един месец трябва да е над 1000. При 1000 посещения ще се ориентирате кои думи са по-ефективни и кои водят до реализации. При по-малък брой посещения има риск да не получите достатъчно запитвания и заявки.
В конкретния пример минималния бюджет може да се определи според избора на думи:

Вариант 1: Една кампания - главно с конкретни думи. При цена на клик 0,25лв, за постигането на 1000 посещения са необходими минимум 250лв на месец

Вариант 2: Комбинирано – две паралелни кампании с общи и с конкретни думи. При средни цени на клик 0,25лв и 0,45лв, за 1000 посещения, минималният месечен бюджет ще бъде 350лв. При този вариант е важно да се следи за реализациите при отделните кампании и да се преразпределя бюджет за по-изгодните думи.
По-горе, под таблицата с цени за реклама в AdWords, сме описали, защо е важно да планирате рекламните кампании с продължителност поне 3 месеца.  

​Настройка на кампании в Google Ads

От гледна точка на ефективността е препоръчително да създавате отделни кампании за отделните реклами в Google Ads. Според вида на рекламните послания, всяка кампания е желателно да бъде с различен тип (type). Ако рекламирате в търсачката с текстови реклами по-добре изберете тип „Search Network only – All features”, а “Search Network and Display” не е добро решение. По-практично и ефективно е да създадете отделна кампания с различи настройки и бюджет за типа „Display Network only“.

Ако Вашата цел е получаване на обаждания от мобилни устройства може да създадете отделна кампания за мобилни устройства с тип Call-only. С днешна дата този тип кампании не предлага проследяване на обажданията, но всички останали екстри са достъпни.

Препоръка: Ако планирате да рекламирате в мрежата на Google се информирайте за всички възможни варианти – Search, Display, Mobile, Video, Shopping, App. Търсачката е сигурен източник на нови клиенти, но винаги можете да получите по-широк обхват с банер реклама в GDN , на по-ниска цена. Отделно има варианти за увеличаване на повторни поръчки с ремаркетинг кампании.
 
Настройка на кампания за Google Search

Географско насочване и активно наддаване в Google Ads

Географското таргетиране в Google Ads е гъвкаво и има възможност за активно управление на наддаванията (Active bid adjustments).

Пример: Ако рекламирате в цялата страна, но София и Пловдив са с по-висок приоритет може да се направи настройка за по-високо наддаване (+30%) за град или отделен район. В по-малките градове търсенето и конкуренцията са по-ниски и може да се настрой по-ниско наддаване (-20%)

Препоръка: Ако рекламирате само в един град добавете всички останали градове в списъка за изключване.

Географско насочване в Google AdWords

Настройка на езици в Google Ads

Ако рекламирате на територията на страната изберете поне български и английски език. Често потребителите забравят или нямат възможност да променят клавиатурата и правят търсения на български с изписване на латиница. Това са потенциални клиенти, които не са за изпускане.

Настройка на езици в AdWords

График на показване на рекламите в Google Ads

потвърждава. Ако работите с минимален бюджет и обслужвате клиенти в рамките на 8 часа не е нужно да разпределяте бюджет за останалите 16 часа. Отделно графиците имат опция за активно наддаване и може да се правят настройки (bid adjustment) за по-активно наддаване в точно определено време.

Препоръка: Ако работите с ограничен бюджет рекламирайте само през работни дни, в рамките на Вашето работно време.  

График на показване на рекламите в AdWords

Изключване на IP адреси в Google Ads

В отделни браншове конкуренцията е много висока и често се натрупват невалидни кликове. Въпреки, че Google възтановява сумата от невалидните кликове се губят потенциални клиенти, особено в браншовете с аварийни услуги, като вик ремонти, ключарски услуги и др. Google предлага решение на този проблем с добавяне на списък с IP адреси, на които да не се показват реклами.

Препоръка: Периодично събирайте данни за всички IP адреси от Вашия хостинг доставчик и ги добавяйте в списъка за изключване. Внимавайте при избора на адреси. 

Разширения на рекламите в Google Ads (ad extensions)

Кампаниите в Google Ads имат няколко вида разширения и почти всички са активни за България. Разширенията гарантирано подобряват ефективността на рекламните послания и дават предимство пред Вашите конкуренти.

Препоръка: Добавете всички налични разширения с настройка за мобилни устройства. Това е задължително за телефонните номера (call extensions). Тази настройка ще позволи на потребителите да се свържат с Вас директно, без посещение в сайта.

Разширения на реклами в AdWords (ad extensions)

Рекламни групи и ключови думи в Google Ads

Успехът в Google Ads в голяма степен зависи от настройките и структурата на Вашите кампании. В нашата дългогодишна практика са проведени куп експериментални кампании с различни настройки. Резултатите ни подсказват, че е полезно да създаваме рекламна група за всяка отделна дума или фраза. Във всяка рекламна група добавяме дума с различен тип на съвпадение – [exact] и “phrase”. По този начин получаваме по-добра ефективност, на по-ниска цена и получаваме добри идеи за нови групи и думи.

Рекламни групи и ключови думи в Google Ads

Реклами и настройка на реклами в Google Ads

Времето, опитът и прилагането на новостите в Google Ads определят кои реклами са ефективни и кои са по-малко ефективни. Според натрупаните данни и опит всяка рекламна група трябва да съдържа между 2 и 8 рекламни послания, в синхрон с избрания тип кампания. Ако кампанията има за цел да се получават обаждания е редно да се насърчава към набиране на телефонен номер в рекламата или в сайта. Ако кампанията е в дисплейната мрежа на Google е редно да се прави банер реклама във всички 8 размера. Ако рекламирате само в търсачката е важно рекламните текстове да имат заглавия, които отговарят на ключовата думи и водят до страница с подходящо съдържание. Също така е важно в рекламните текстове да има подходящ видим URL адрес (display url). За да анализирате рекламите в Google вижте "Как се проверяват реклами в Google Ads"  

Препоръка: Извън техническите детайли в AdWords е добре да знаете Как се създава рекламен текст, който продава.

За повече информация се свържете с нас. 

Полезни статии за реклама в Google Ads