Български English
Направи запитване Обади се сега

Статии

Нови текстови реклами в Google Ads. Видяхте ли ги?

Септ. 21, 2018
Нови текстови реклами в Google Ads

По-дългите текстови реклами в Google Ads вече не са слух и от началото на септември 2018г са налични и достъпни. Две години след прехода от стандартните текстови реклами към по-гъвкавите разширени реклами се случиха редица промени, които промениха облика, както на рекламите, така и на цялата Google Ads платформа. Днес ще се фокусираме върху новите текстови реклами, но не бива да забравяте и за новите промо разширения в Goolge Ads.

 

Какво ново при текстовите реклами в Google?

Повече текст - повече място, а повече място означава повече ползи, както за рекламодателите, така и за Google. Освен новите разширения с днешна дата има две нови възможности за добавяне на допълнителен текст:
  1. Три заглавия вместо две (+30 символа)
  2. Две описания вместо едно  (+90 символа)

 

Нови текстови реклами за мобилни телефони (Mobile)


 

Нови текстови реклами за  настолни компютри (Desktop)


 

Как да се възползваме от новите реклами?

Преди около дванадесет години текстовият формат спрямо днес беше меко казано ограничен и скучен. В онези дни се работеше с постоянни компромиси, защото нямаше как да се покажат всички важни ползи за потребителите и конкурентните предимства на рекламодателя, а на всички ни се искаше всичко важно да се вижда накуп в една реклама. Е, тези мечти вече са реалност и в една текстова реклама има възможност за добавяне на разширения като промоции, адреси, телефони, линкове, допълнителни описания и т.н. След като имаме тези страхотни екстри заглавията и описанията в текстовите реклами остават свободни за малко повече творческо писане и директни обръщения към потенциалните клиенти тоест получаваме повече възможности за насърчаване, за покана и не на последно място обещание за по-добро потребителско преживяване.

 

Какво да поставим за първо заглавие?

На първо място препоръчваме да се отговори на потребителското търсене т.е. да се поставят думите, които потребителите употребяват при търсене в Google.

 

Какво да напишем за второ заглавие?

На второ място е поканата към действие или CTA (call-to-action). Добрите покани са въпрос на проучване и малко тестове, но всички съдържат кратки фрази за насърчаване към директно или индиректно действие с една дума или кратка фраза.
Примери: Вижте, Сравнете, Изберете, Доверете се, Научете, Не отлагайте, Запишете се, Обадете се, Поръчайте, Купете и т.н.

 

Какво да напишем за описателен текст?

Описателните текстове дават аргументите - защо потребителят да избере точно вас, а не вашите конкуренти. Ако потребителите все още не са кликнали върху вашите заглавия (телефон или адрес) вероятно ще сравнят цялата информация с тази на вашите конкуренти. Именно по тази причина е важно да “кажете” какво предлагате и какво ви отличава.

Ако сте начинещи в писането на реклами не пропускайте “Рекламен текст, който продава не само в Google”.
 

Не пропускайте още по темата:

От къде да започнем с Google Ads

Как се настройват кампании в Google Ads Search

Рекламни групи в Google Ads Search 2 или 200

Ключови думи в Google Ads 3 ключови съвета

Как се правят текстови реклами за Google Ads

Отчети в Google Ads топ 3

Индивидуално Google Ads Обучение

Благодарим ви за вниманието. Не пропускайте нашите безплатни видео обучения като се абонирте за нашия YouTube канал.

Автор: Христо Митков