Български English
Направи запитване Обади се сега

Статии

Какво е responsive web design (RWD)?

Авг. 22, 2014
Какво е responsive web design (RWD)?

Responsive web design?

В буквален превод от английски език „responsive web design“ (RWD) означава „отзивчив уеб дизайн“. Отзивчивият дизайн има за цел да Ви улесни максимално при разглеждането на уеб сайтове с различни мобилни устройства като таблети и смартфони. Очевидно тези устройства са с различни по големина екрани и при разглеждане на стандартни „не-отзивчиви“ сайтове обичайното четене и разглеждане понякога се превръщат в малка драма, която води до бързо напускане на въпросният сайт.

 

Сайта ми не е с RDW и не се зарежда добре от мобилни устройства. Какво да направя?

Ако сайта Ви е сравнително нов, но не е с RDW спокойно можете да решите проблема с мобилна версия. Накратко това е абсолютно същия уеб сайт, но навигацията и разпределението на съдържанието са съобразени с по-бавната мобилна връзка и по-малките екрани на мобилните устройства.
Още един вариант за угаждане при сърфирането с мобилни устройства е изработката на мобилно приложение, но в повечето случай това е скъпо удоволствие, което е подходящо за солидни компании, които разполагат със сериозен бюджет за PR и реклама.
Независимо от това дали ще бъдете отзивчиви с responsive design или мобилна версия е важно да имате предвид, че навигацията в сайта се осъществява с ръце и е важно отделните графични елементи да са разположени така, че да са удобни за натискане с пръсти, а не с мишка.

 

Как изглежда responsive web design?

Във видеото е показано как се случват нещата с отзивчивия уеб дизайн.Благодарим Ви за отделеното време. Моля оценете и споделете публикацията.
Автор: Христо Митков