Български English
Направи запитване Обади се сега

Статии

Какво е Google Ads Remarketing?

Септ. 24, 2013
Какво е Google Ads Remarketing?
Google Ads Remarketing Ви позволява да увеличите продажбите си с кампания предназначена единствено за потребители, които вече са посетили Вашата интернет страница. Говорим за тези потребители, които вече са проявили интерес и са разгледали Вашите продукти и услуги, но не са се свързали с Вас или са отложили момента за поръчка. Отлагането често води до отказ. Много често потребителите забравят за Вашия бизнес и ремаркетингът е отлично решение за подсещане и покана към повторно посещение.
 

Как работи ремаркетинга?

На въпросните потребители се показват нови рекламни съобщения, които са пряко свързани с разглежданите от тях страници и това, което е предизвикало най-голям интерес. Накратко новите рекламни съобщения се показват само на отбрани потребители, които са проявили интерес конкретно към Вашия сайт, Вашите продукти или услуги. За целта в сайта Ви се слага код на Google маркера за ремаркетинг, създават се списъци с избрани потребители и се стартира нова кампания.


За кого е подходящ ремаркетинга?

Ремаркетинг кампаниите са най-подходящи за онлайн магазини, онлайн каталози, сайтове за доставка на храна и подобни сайтове с възможност за поръчка. Подобни кампании са подходящи и за всеки сайт за услуги, но с постоянен трафик


Какви са минималните изисквания?

Активни профили в Google Ads и Google Analytics


Какво включва Remarketing услугата?

  • Създаване на нова Remarketing кампания + настройки
  • Създаване на потребителски списъци за Remarketing
  • Създаване на рекламни съобщения за Remarketing
  • Мониторинг и прилагане на промени по кампанията

Автор: Христо Митков

Ето как стават нещата накратко.