Български English
Направи запитване

Статии

Как се създават ефективни видео реклами?

Юни 28, 2016
Как се създават ефективни видео реклами?
Преди да рекламирате в YouTube трябва да сте наясно, че не е необходимо да харчите голям бюджет за създаване на видео. Достатъчно е да бъдете креативни и да разполагате с минимално оборудване:
 • HD камера – всеки смартфон има вградена камера
 • Стабилна основа или поставка
 • Микрофон
 • Светлина
 • План със скици („Стори борд“) за заснемане на няколко клипа
 • Програма за редактиране на видеото

 AdWords предлага няколко рекламни формата, които позволяват да привличате клиенти с уникални и креативни послания. По тази причина е важно да познавате Вашата аудитория и да мислите за най-добрия път за да достигнете до нея.  Видео рекламата е един чудесен начин да създадете връзка с Вашите потенциални клиенти, като се отличите с оригиналност и креативност.

 

15 Водещи съвети за създаване на ефективни видео реклами


как се създава ефективно видео в youtube

Видеото е богат носител на информация, който е повече от полезен за постигането на Вашите бизнес цели. За да подобрите Вашите видео клипове вижте списъка с най-добрите практики:
 1. Ангажиращото съдържание винаги е печеливш ход, който ще донесе повече гледания. Ако сте интересни, Вашата аудитория ще прояви готовност за гледане на още подобни клипове.
 2. Разделете кампанията на две групи:
 • TrueView in-stream видео реклами
 • TrueView in-display видео реклами
 1. Съдържанието на Вашите реклами трябва да изгражда отношения с Вашата аудитория за да поддържате висока ангажираност. Традиционните рекламни клипове, с преобладаващо рекламно съдържание често са с ниска ангажираност.
 2. За да постигнете Вашите маркетингови цели използвайте различни комбинации от ключови думи и рекламни текстове. Измервайте тяхната ефективност и сравнявайте резултатите
 3. Преди да публикувате Вашите рекламни послания проверете дали са в съответствие с правилата:
 1. Рекламните текстове трябва да провокират към разглеждане на видеото. Това може да се случи ако предложите интересно и полезно съдържание, а не оферти в стил „Купи само сега!“
 2. Насърчавайте към действия свързани с видео съдържанието – абонамент, гледане на още клипове, коментари, харесвания, добавяне в плей лист (play list).
 3. Направете проучване и съберете данни за коментарите относно подобно съдържание. Разгледайте подобни канали и клипове.
 4. Водещата снимка на видеото (video still) е първото нещо, което ще види Вашата аудитория. Изберете изображение, което показва Вашето съдържание по-най добър начин. Може да тествате различни изображения с различни рекламни текстове и ключови думи
 5. Хората посещават YouTube за да се образоват или да се забавляват. В този ред на мисли се погрижете да им осигурите оригинално съдържание.
 6. Вие сте експерт във Вашия бранш, и когато създавате видео е много по-добре да ангажирате Вашата аудитория с препоръки и съвети от Вашия опит.
 7. Създавайте прости и кратки послания. За приемлива дължина на видеото се смятат до 2 минути.
 8. Преглеждайте отчета за средната продължителност на гледане (Audience retention report). Според получените резултати, оптимизирайте Вашето видео съдържание за да удължите продължителността на гледане.
 9. Постоянно обновявайте съдържанието и добавяйте нови клипове. Успешните канали в YouTube  са тези, които качват ново видео съдържание.
 10. Събирайте идеи от коментарите във Вашия канал и в други канали с подобно съдържание.
За справка вижте материала в Google Partners Support 
 
Най-важния съвет за създаване на видео съдържание за реклама в YouTube е да се забавлявате и да експериментирате. Преди да стартирате рекламната кампания се уверете, че сте направили всички настройки и се подгответе за измерване на резултати в AdWords for Video.

Не пропускайте:
Реклама в YouTube
Как да си направим канал в YouTube?“ 
Как да станем YouTube Partner?“ 
 
Благодаря Ви за вниманието. Споделяйте и харесвайте нашите материали.

Автор: Христо Митков