Български English
Направи запитване Обади се сега

Статии

Как се качва видео в YouTube?

Яну. 11, 2016
Как се качва видео в YouTube?
YouTube ви позволява напълно безплатно да качвате и да споделяте видеоклипове. Видео съдържанието е важен елемент от дигиталния маркетинг и все по-често ще се говори за видео презентации, рекламни видео клипове и реклама в YouTube. Преди да се заемете с качване на видео е необходимо да сте наясно „Как да си направим канал в YouTube?“. Ако не ви се чете цялата статия вижте видеото.

 

Как се качва видео в YouTube? (видео)
 

Подгответе файла за качване

Ако вече имате канал и сте направили основните настройки спокойно може да преминете към създаване и качване на видео. Направете пробно видео и го прехвърлете на лаптоп или настолен компютър – работата мишка и клавиатура на голям екран все още са удобства. Първо качете видеото на компютъра и променете името му. Пример за промяна на името: от букви и цифри „DM_0000000765786988“ променете в смислено заглавие„plusheno meche”. 

Попълнете информацията за видеото


Вече сте готови с файла за качване - влезте във вашия YouTube канал и натиснете бутона „Качване“ (Upload) – поставен е в горният десен ъгъл до профилната ви снимка. Изберете файл за качване и изчакайте да се зареди нов прозорец за попълване на „Основни данни“ (Basic info) и настройки на видеото. Попълнете всички полета и изберете изображение (thumbnail) за видеото. Ако планирате поредица от видеоклипове създайте нова „плей листа“ (Play list) и добавете видеото в нея. Ако сте направили връзка с Google+ можете автоматично да споделите видеото, като поставите отметка до иконата G+
Вече сте готови за публикуване – натиснете бутона „Публикуване“ (Publish). Честито! Успешно качихте първото си видео в YouTube.


 

След като вече имате качено видео може да тествате безплатните инструменти във вашия YouTube канал и да прецените дали са достатъчни за вашия успех. Ако смятате, че не са достатъчни вижте тези предложения
Вижте и цялата ни поредица с полезни материали за YouTube:
Как се става влогър? Как да стана ютубър?
Как да станем YouTube Partner?
Как се печели от YouTube? Монетизация на YouTube канал.
Как да печелим пари от YouTube? От къде идват парите?
Как да печелим пари от YouTube? 10 рецепти за успех. (+бонус)
Реклама в YouTube – формати, цени, статистика

Благодарим ви за отделеното време. Абонирайте се за нашия Youtube канал

Автор: Христо Митков