Статии

Как да си направим канал в YouTube?
Как да си направим канал в YouTube?
11.01.2016 г.
YouTube набира скорост и популярността му в България със сигурност ще нараства. Това се дължи не само на големия брой продадени смартфони с мобилен интернет, но и на стартиралата през 2015г програма за YouTube реклама и партньорство. Това означава, че България вече е една от 75 държави с достъп до платформата за партньори. Най-често задавания въпрос е „Как да печелим пари от YouTube?“, но преди него е важно да знаете как се създава канал в YouTube.

 

Как да си направим канал в YouTube? (Видео)

 
 


Използвайте Google профил

За да създадете собствен канал в YouTube е необходимо да използвате Google профил. Google профилът ви позволява да използвате всички продукти на Google с едни и същи данни за достъп (имейл и парола). Ако имате Gmail или Google+ профил е достатъчно да влезете в YouTube и  да изберете „Моят канал“ (My Channel) от малкото меню до логото на YouTube Bulgaria.

google профилПерсонализирайте всичко в канала. Бъдете Mobile Friendly

Вече имате достъп до платформата и първата важна стъпка е да персонализирате своя YouTube канал, като направите няколко основни настройки. Насочете вниманието си към корицата (Channel icon) и профилната снимка (Channel art). В горните десни ъгли на двете изображения има бутон за редактиране – цъкнете и изберете изображение.
Препоръка: Поставете ново изображение и вижте как ще изглежда на различни устройства. За обработката на изображението е необходима обработка с програма за графична обработка (в нашия случай Photoshop). Размерът на корицата е 2048x1152 пиксела. Центрирайте вашето лого или изображение и тествайте за да бъде максимално „mobile friendly“.

youtube channel art size


Напишете описание на канала

Втора стъпка е да се насочите към раздела Информация (About). Това е мястото за вашите описателни, текстове и връзки.
Препоръка за добавете на описание (Description): Напишете кратко описание на вашия канал, като обърнете внимание на първия ред. Първия ред е най-видим и е важно да кажете на кратко какво предлагате. Обмислете го добре, защото първият ред може да провокира интерес към целия описателен текст. 
youtube channel description


Добавете линкове към вашите социални профили

Попълнете всички полета в този раздел и свържете канала с вашите социлани профили уеб сайт, блог и т.н. 

youtube custom links


Честито!

Вече имате персонализиран YouTube канал с основна информация. Следва да направите "Монетизация на YouTube канал."


Следващите въпроси, на които ще отговорим са:

Как се качва видео в YouTube?
Как да станем YouTube Partner?
Как да печелим пари от YouTube? От къде идват парите?
Реклама в YouTube –  позиции, цени, формати, статистика 
 

Благодарим ви за вниманието. Споделяйте, харесвайте и питайте.

Автор: Христо Митков