Български English
Направи запитване Обади се сега

Статии

Google гори бюджета и няма продажби!

Фев. 26, 2024
Google гори бюджета

Защо бюджета свършва и няма продажби? Причините са много, но ще разгледаме най-често срещаните.

  1. Неправилно планиран бюджет. Ако сте планирали национална кампания с ограничен бюджет рекламите се показват за кратко. Защо? Защото има търсене в цялата страна и google прави всичко възможно да покаже рекламите в районите с най-голямо търсене. Бюджетът се разпръсква в цялата страна и съвсем очаквано се изчерпва за кратко.

  2. Избор на неподходящи ключови думи. Изборът на думи се прави след задълбочено проучване с необходимите инструменти. Често се избира малък брой думи с много общ смисъл и голямо търсене. Често тези думи не са пряко свързани с дейността и водят до некачествен трафик т.е. До посетители в сайта, които не търсят вашите стоки и услуги. Примери: почистване, образование, дрехи, обувки, козметика.

  3. Настройка на съвпадението на кл думи. Broad означава всички видове комбинации и синоними

  4. Лоша структура на рекламните групи. Ако всички ключови думи са поставени в 1-2 рекламни групи се губи възможността за създаване на по-релевантни рекламни текстове. Това оказва пряко влияние върху цените на клик за първа позиция.

Заключения

  • Бюджетът винаги се съобразява с географския обхват и търсенето на всяка ключова дума. Целта е да се покрият между 50% и 100% в избрания географски район.
  • Ключовите думи се анализират внимателно и се избират конкретни думи, които водят до продажби. Избягвайте broad.
  • Структурата на кампаниите оказва пряко влияние върху показването на рекламите и цените за първа позиция.


Абонирайте се за нашия Youtube канал: https://www.youtube.com/@ImpulseMediaEU