Статии

Google фактура – къде и как да я получим?
Google фактура – къде и как да я получим?
05.07.2016 г.
Таксуването в Google най-често се осъществява с плащане на клик (pay-per-click) и по-рядко на импресии, като предварително се посочва дневен бюджет и максимална цена на клик (max. cpc). Това дава възможност да управлявате бюджета и да го променяте по всяко време без риск от нежелано надвишаване. Дневния бюджет най-често се определя от размера на месечния бюджет за реклама в Google Ads.


Как се плаща на Google?


При създаването на нов профил в Google Ads сe въвеждат метод на плащане и данни за издаване на фактура от Google. Плащанията към Google се осъществяват с дебитна или кредитна карта с логото на Visa или MasterCard. Има две опции за плащане - 1) Ръчно (manual) и 2) Автоматично (automatic). За допълнителен контрол върху бюджета Ви препоръчваме да работите с ръчни плащания.


От къде се взима фактура от Google?


Цялата информация за баланса и разпределението на бюджета се намира в раздела „Таксуване“ (billing), в менюто за настройки на профила в AdWords. В този раздел се съхранява цялата информация за наличните средства и за разпределението на бюджета от момента на стартиране на рекламната кампания. В края на всеки месец системата автоматично издава фактура, която може да се изтегли в PDF формат – вижте изображенията.


Вход>таксуване>транзакции>период>документ (billing>transactions>time period>document).

фактури от google 2017

Важно:

Често фактурите се добавят в профила с малко закъснение - на 2-3 число през следващия месец. Google е юридическо лице извън България и преди да уреждате плащания е необходимо да се консултирате с Вашия счетоводител или с компетентен юрист. 

фактура от google 2-2017

Не пропускайте статията: 33 важни термини и дефиниции в Google Ads 
 
Благодаря Ви  за вниманието. Споделяйте и харесвайте.

Автор: Христо Митков