Български English
Направи запитване Обади се сега

Статии

Google фактура – къде и как да я получим?

Юли 05, 2016
Google фактура – къде и как да я получим?
(статията е обновена през април. 2020г)
Таксуването в Google най-често се осъществява с плащане на клик (PPC) и по-рядко на реализации (CPA), като предварително се посочва дневен бюджет и максимална цена на клик (max. cpc). Това дава възможност да управлявате бюджета и да го променяте по всяко време без риск от нежелано надвишаване. Дневния бюджет най-често се определя в зависимост от размера на месечния бюджет за реклама в Google Ads.

 

Как се плаща на Google? Къде се въвеждат данни за фактура?

При създаването на нов профил в Google Ads сe въвеждат метод на плащане и данни за издаване на фактура от Google. Плащанията към Google се осъществяват с дебитна или кредитна карта с логото на Visa или MasterCard. Има две опции за плащане:
  • Ръчно (manual) 
  • Автоматично (automatic)

Важно: За допълнителен контрол върху бюджета Ви препоръчваме да изберете ръчни плащания.


От къде се взима фактура от Google?

Цялата информация за баланса и изразходването на бюджета се намира в раздела "Таксуване" (Billing). Там се съхранява обобщена  информация за наличните средства, а в раздела с документи се вижда списък с издадените фактури. В началото на всеки месец системата автоматично генерира фактура, която може да се изтегли в PDF формат – вижте изображението.

 
Инструменти и настройки (Tools and settings) > Таксуване (Billing)  > Документи (Documents)
фактура от google
Важно:
Често фактурите се добавят в профила с малко закъснение - на 2-3 число през следващия месец. Google е юридическо лице извън България и преди да уреждате плащания е необходимо да се консултирате с Вашия счетоводител или с компетентен юрист. 
 
Не пропускайте статията: 33 важни термини и дефиниции в Google Ads 
 
Благодаря Ви  за вниманието. Споделяйте и харесвайте.

Автор: Христо Митков