Реклама в Google Ads

​Настройка на кампании в Google Ads
От гледна точка на ефективността е препоръчително да създавате отделни кампании за отделните реклами в Google Ads. Според вида на рекламните послания, всяка кампания е желателно да бъде с различен тип (type). Ако рекламирате в търсачката с текстови реклами по-добре изберете тип „Search Network only – All features”, а “Search Network and Display” не е добро решение. По-практично и ефективно е да създадете отделна кампания с различи настройки и бюджет за типа „Display Network only“.

Ако Вашата цел е получаване на обаждания от мобилни устройства може да създадете отделна кампания за мобилни устройства с тип Call-only. С днешна дата този тип кампании не предлага проследяване на обажданията, но всички останали екстри са достъпни.

Препоръка: Ако планирате да рекламирате в мрежата на Google се информирайте за всички възможни варианти – Search, Display, Mobile, Video, Shopping, App. Търсачката е сигурен източник на нови клиенти, но винаги можете да получите по-широк обхват с банер реклама в GDN , на по-ниска цена. Отделно има варианти за увеличаване на повторни поръчки с ремаркетинг кампании.
 
Настройка на кампания за Google Search
google adwords campaign types