Български English
Направи запитване Обади се сега

Статии

​Контекстна реклама

Септ. 15, 2013
​Контекстна реклама
В тълковните речници „контекст” се тълкува като част от текст около дума или израз, която определя или уточнява значението им. Контекстната реклама e свързана с текстовото съдържание на сайта, в който се появява рекламното послание.
Google Adwords всяка година разширява партньорската си мрежа от сайтове, с полета за контекстна реклама. В тези полета се зареждат само текстови рекламни послания, които отговарят на тематиката в сайта или отделния раздел т.е. те са част от текста и останалото съдържание в сайта. По този начин Вашите послания достигат до по-широка аудитория извън търсенето в Google.
Контекстната реклама дава отлични резултати в комбинация със search кампания в Adwords. Нашата практика е да създаваме отделни display network кампании с различни настройки и рекламни послания. Най-предпочитаните кампании са: Избора на стратегия винаги зависи от конкретния бизнес, конкуренцията и размера на бюджета. За щастие Google предлага различни варианти, които са подходящи за абсолютно всеки бизнес.

Автор: Христо Митков (Lin)