Български English
Направи запитване Обади се сега

Статии

​Google Display Advertising Exam - Въпроси, отговори, източници

Дек. 01, 2015
​Google Display Advertising Exam - Въпроси, отговори, източници
Получаването на значка “Google Partner” изисква да преминете през няколко сертификационни изпита за определяне на вашата квалификация. В настоящия момент тестовете са 7:
 • Google Ads Fundamentals Exam
 • Google Advanced Search Advertising Exam
 • Google Display Advertising Exam
 • Video Marketing – YouTube Advertising Exam
 • Google Shopping Advertising Exam
 • Google Mobile Advertising Exam
 • Google Analytics Exam

В качеството си на агенция за успех и сертифициран Google Partner ще споделим с вас една ефективна стратегия за постигане на висок резултат при решаване на всички Google Partners тестове.
В конкретния случай ще ви подскажем за Google Display Advertising Exam. Продължителността на теста е 120 минути и трябва да отговорите на 100 въпроса. Теста е активен 120 минути и разполагате средно с минута и половина за всеки отговор. След като изберете отговор не може да се връщате назад. Ето няколко важни насоки:
 • Четете и решавайте тестове на английски език.Основните източници са на английски език и ще ви бъде много по-лесно при избора на отговори. В страницата на теста има опция за избор на език: Select language – English.
 • Планирайте достатъчно време за подготовка – теория и практика. Разгледайте Google Display Advertising Exam Study guide. В него има 5 основни модула, които са разделени на отделни теми. Препоръчваме да се запознаете с целия обем набързо без да се задълбочавате. Това ще ви помогне да добиете представа за общата картинка и ще можете да структурирате информацията по удобен за вас начин.
 • Разполагате средно с минута и половина за прочит, разбиране и избор на отговор. Вероятно решението на някои въпроси ще ви отнеме не повече от 10 секунди, но ще има и въпроси, които ще са по-сложни, дори подвеждащи. Ако сте наясно със съдържанието в 5-те учебни модула лесно и бързо можете да направите справка. Разбира се това е вариант, който ще ви помогне, когато се колебаете, но не може да разчитате на него за решаването на целия тест.
 • Ако не сте създали профил в AdWords го направете и създайте една тестова кампания, като следвате инструкциите в Google Help Centre . Практиката ще ви помогне да се ориентирате в платформата и отделните инструменти.
 • Използвайте външни източници и хора, които са решавали тестовете.В youtube се намират различни демо тестове и можете да се запознаете с вида на въпросите. Google изобилства от статии с въпроси и отговори – разгледайте ги и самостоятелно открийте отговорите в източниците. Ще откриете добри отговори в Google Ads Community.

 

Важно за източниците, въпросите и отговорите!

Със сигурност ще попаднете на сайтове с решени тестове, но имайте предвид, че никой не ви дава гаранция за 100% точност. Има въпроси с 4 различни отговора в 4 различни сайта. По-разумно е да използвате легитимните източници и самостоятелно да откриете верните отговори. По този начин ще вникнете в детайлите, а и ще се научите да работите максимално бързо с източниците.

 

Google Display Advertising Exam - Въпроси и Отговори

Ето няколко въпроса, които често се срещат в теста Google Display Advertising Exam. Вижте отговорите и направите справка в източниците.

 

In order to run a display ad trough AdWords, a campaign must be opted into:

 • Google Display Network (GDN)

An advertiser is running a placement-targeted campaign on YouTube, and is constantly reaching the daily budget for the campaign. The advertiser is also receiving conversions at the desired cost per conversion. Based on this information, the advertiser should:

 • Increase the campaign budget

An advertiser selling airline tickets has deigned an image ad with drop-down menus for departure and arrival airport location. Rather than programming the drop-down menu to show actual airports, the advertiser wants a click on the ad to take the user to his or her website. This ad will:

 • Be disapproved because it mimics a function the ad cannot perform

What is the best definition of Google display advertising?

 • Non-text ads that use images, flash, video or other technologies, and appear alongside publisher content.

Which of the following metrics is typically most important in measuring a direct response advertiser’s performance on the Google Display Network?

 • Conversions

A direct response advertiser would like to promote a new line of non-stick cookware that is being sold on an e-commerce site with a display ad. This advertiser should choose a landing page for the ad that features:

 • The entire new line of non-stick cookware

Which feature applies to the Google Display Network, but not the Google Search Network?

 • Frequency capping

When planning a campaign, the first thing that an advertiser should think about should be

 • The advertisers goals
 


Не пропускайте статиите:

Моля споделяйте и харесвайте за да си бъдем взаимно полезни. Желаем ви успех!

Автор: Христо Митков
Google Display Advertising Certificate - 2016